tiistai 13. helmikuuta 2018

Lapsi, joka sairastaa jatkuvasti

Akuutti kuumeinen ylähengitystieinfektio, määrittämätön akuutti ylähengitystieinfektio, akuutti ylähengitystieinfektio ja näitä löytyy vielä kymmenisen lisää. 

Vuoden sisään me ollaan Sennin kanssa käyty pikkujätissä viisitoista kertaa. Kyllä, kävin äsken laskemassa omakannasta ja käyntejä tosiaan oli noinkin paljon. Tähän lisäksi tietysti perus neuvolakäynnit ja niihin kuuluvat lääkärintarkastukset. 

Pikkujätissä ollaan alettu ravaamaan, kun Senni on ollu alle vuoden ikäinen. Elokuussa 2016 syynä oli kuume ja allergia epäilyt naaman ihottuman takia. Silloin ei kuitenkaan otettu allergia testejä vaan käskettiin seuraamaan ja välttämään maitoa yms joita epäilin. 


Lokakuussa 2016 menimme mehiläiseen, jossa teimme allergia testit. Koholla oli maito, joka oli aika selvää jo itselle siinä vaiheessa. Koholla oli myös kaura, jota alettiin välttämään. Näiden lisäksi atooppinen iho, johon saimme tarvittavat rasvat. Keuhkot eivät myöskään kuulostaneet aivan normaaleilta, johon saimme avaavaa lääkettä. 

Joulukuussa 2016 vierailimme taas pikkujätissä yskän, nuhan ja ihon ihottuman takia, saimme mukaamme vinkkejä ja rasvoja, joilla ihottuma pitäisi saada rauhoittumaan. Tällöin alkoi myös korvatulehdus kierre. 


Tammikuussa 2017 kuumetta ja silmätulehdus. Maaliskuussa korvatulehdus. Huhtikuussa korvatulehdus, keuhkot rohisevat ja silmätulehdus. Huhtikuussa uudestaan käynti, jolloin vaihdettiin vahvempaan antibioottiin. Toukokuussa korvatulehdus ja hengitys vaikeaa ja rohisevaa. Tällöin saimme keuhkoihin hoitavaa astmalääkettä. 

Kesäkuussa korkeaa kuumetta kahdeksan päivää. Heinäkuussa käynti taas kuumeen ja korvatulehduksen takia. Tehtiin uudet allergia testit, koholla oli enää maito. Astmalääkkeitä jatkettiin. Syyskuussa kitarisa leikkaus ja korvien putkitus. Marraskuussa korkea kuume, nuhaa ja yskää. Joulukuussa korvatulehdus ja korkea kuume. Tammikuu 2018 Kuumetta, oksennus tauti. Helmikuu Korkeaa kuumetta. 


Joka käynnillä myös puitiin ja mietittiin miten saisimme suun ympärys ihon kuntoon ja miten etenemme allergioiden kanssa. Tulehduksien takia suun ympärys ärsyyntyy eikä pääse parantumaan. Nykyään Senni on vain maidottomalla. 

Kotihoidossa ollessa sairastelut eivät tuntuneet kovin pahoilta. Elokuussa kuitenkin jatkoin koulua, josta jouduin olemaan poissa. Töissä olen ollut marraskuusta lähtien, josta olen heti joutunut olemaan kotona hoitamassa pientä. 


Toivon, että Sennin vastustuskyky kehittyisi, jotta hän saisi keskittyä kasvamiseen ja muuhunkin kuin vain sairasteluun. On kovin rankkaa katsoa, kun toinen on jatkuvasti korkeassa kuumeessa ja ihan raasu.. Sitä vain haluaisi parantaa oman lapsen.

Löytyykö muita kenen lapsi on jatkuvasti kipeä ? Olisi myös mukava kuulla, jos paljon sairastellut lapsi olisi myöhemmin vähän vähemmän sairasteleva.

Olen myös pohtinut voisiko erityisherkkyydellä ja sairasteluilla olla jotain yhteyttä ?


Susanna

7 kommenttia:

  1. Moikka! Meillä poika sairasti vuoden ikäisestä lähtien melkein 1,5 vuotta ihan jatkuvalla syötöllä korvatulehduksia, flunssaa ja kurkunpääntulehdusta. Raskastahan tuo oli kun vähän väliä juostiin milloin missäkin lääkärillä selvittelemässä mistä johtuu,koska isosisko pysyi terveenä veljen sairasteluista huolimatta. Astmalääkkeet tuli myös käyttöön noin vuoden ikäisenä,siinäkin oli pientä hakemista lääkäreillä mitä lääkettä antavat.. Mutta pojalle saatiin putket korviin ja kitarisat leikattiin,nyt ollaan oltu ilman astmalääkkeitä ja korvatulehduksia/flunssia ollut vain kaksi viimeisen 1,5v aikana. Nyt tuo 4,5 vuotias pystyy jo olemaan normaalisti päiväkodissa ja touhuamaan ikäistensä tasoisia leikkejä �� Paljon tsemppiä teille ja toivottavasti tuo sairastelukierre teilläkin tulee päätökseensä!❤️

    VastaaPoista
  2. Minulla on tyttö, 5-vuotias, jonka kanssa ollaan sairastettu jatkuvasti, monet monet korvatulehdukset, jatkuva flunssa, lukuisat oksennustaudit. Minullakin paljon pitänyt olla pois koulusta, kun aina joku tauti. :(

    VastaaPoista
  3. Meidän pienempi on ollut jatkuvasti sairas. 1kk ikäisenä influensa b, 2kk ikäisenä rs-virus, 6kk ikäiseen mennessä hän oli ollut enemmä kipeä kuin terve ja lääkärissä oli juostu useasti. Todellisuus sairasteluista iski kun aloitti päiväkodin 1v8kk ikäisenä, päivä päiväkodissa ja kipee. 3v4kk ikäisenä todettiin vihdoin maitoallergia ja aloitettiin maidoton. Silti vieläkin sairastelut jatkuu, viime kuussa hällä oli esim. Oksennustauti ja viikko sen jälkeen hänellä oli viikon verran kuume.

    VastaaPoista
  4. Entä jos lapsi altistuu kotona tai hoidossa huonolle sisäilmalle? Googlaathan homeoireet.

    VastaaPoista
  5. Meillä kolmesta lapsesta, keskimmäinen sairastelee jatkuvasti. On ihan pienestä lähtien sairastanut. Sairastuu muutenkin aina ensimmäisenä. Ikää lapsella on jo 8vuotta eikä helpotusta ole näkynyt. Home yms ongelmat on suljettu pois.

    VastaaPoista
  6. Kannattaa tosiaan miettiä onko päiväkodissa tai onko kotiin tullut sisäilma ongelmaa. Homeet sairastuttaa helposti ja jopa pysyvästi.

    VastaaPoista
  7. Kannattaa ainakin kokeilla ns. vaihtoehtoisia hoitomuotoja, kun näyttää siltä, ettei normilääketiede osaa katkaista sairastelukierrettä. Eikä lääkärit oikeasti edes tiedä, mistä moinen johtuu, kuinka osaisivat edes hoitaa saati parantaa. Me saatiin lapsen korvatulehduskierteeseen apu homeopatiasta. Googleta oman paikkakuntasi homeopaatteja.

    VastaaPoista